Биометрични четци и терминал за контрол на достъп

Биометрични четци и терминал за контрол на достъп

Биометричните системи за отчитане на работното време станаха популярни в света на бизнеса днес, когато става въпрос за проследяване на служителите и тяхното присъствие. Биометричните системи са лесни за използване, лесни за инсталиране и проследяване на данни относно служителите, които ръководството да анализира.

Най-голямото предимство на тези системи е, че те не позволяват на служителите да се намесват един за друг. Предишните методи включват часовник, лист за влизане и плъзгане на лична карта. Тези системи създават повече система за чест, която служителите да следват, намалявайки кражбата на време на служителите.

Как работят биометричните системи?


Биометричните системи за отчитане на работното време използват пръстовите отпечатъци на служителите, за да проверят кой всъщност влиза и излиза от работа всеки ден. Системата сканира пръста на служителя, определят се координатите и след това системата картографира крайните точки и пресечните точки на пръстовия отпечатък.

След това те се съпоставят с това, което е в системата от служителя. Ако даден служител не е бил въведен в системата, той или тя няма да може да използва биометричната система за часовник за влизане и излизане от работа всеки ден.
Биометричните системи са безопасни

Много хора се притесняват, че биометричните системи могат да бъдат хакнати или да се използват от външни лица, като например правоприлагащи органи. Това не е така. Биометричният тракер за отсъствие е напълно безопасен и защитен. Той може да бъде използван за достъп до данните само от компанията, която използва системата. Тези системи обикновено могат да се използват само за проследяване на времето и присъствието и осигуряване на достъп на служителите до определени части на сградата.

В биометричната система не се използва лична информация, освен пръстовия отпечатък на служителя и неговия или нейния идентификационен номер на служител. Номерът на лична карта на служителя и друга лична информация, като дата на раждане, не се използват от биометричната система. Това прави системата толкова сигурна. Дори и да бъде хакната, което е много малко вероятно, няма лична информация, която да си струва да бъде открадната.

Пръстовите отпечатъци се изтриват от системата


За да направи биометричната система още по-сигурна, системата изтрива пръстови отпечатъци от системата. Когато в системата бъде въведен нов служител, софтуерът сканира пръстовия отпечатък, за да създаде група от координати. След това самият пръстов отпечатък се изтрива, за да се защити сигурността и самоличността на служителя. Следващият път, когато служителят използва сензорния екран на биометричната система, за да влезе или излезе, координатите във файла се съпоставят с пръстовия отпечатък на екрана, за да се потвърди самоличността на служителя.

Ограничете достъпа на служители и неслужители


Друго основно предимство от използването на системи за отчитане на работното време е, че те ограничават достъпа на служители и неслужители до определени области на вашата организация. Например, ако група служители не трябва да имат достъп до определена част от вашата сграда, техните пръстови отпечатъци ще бъдат маркирани в системата, така че те да не могат да влязат.

Това прави сградата по-сигурна от натрапници или посетители, които просто искат да се разхождат из нея. Те няма да имат достъп до зоните с ограничен достъп, дори ако се опитат да използват своя пръстов отпечатък, за да получат достъп. Ръководството ще може да присвоява и отменя достъп на отделни служители с помощта на софтуера, подобно на използване на ключова карта или ключодържател.

Използват се два вида технологии


Софтуерът за биометрично управление на отсъствията използва два вида технологии; базирани на изображения и капацитивни. Технологията, базирана на изображения, е когато софтуерът прави снимка на пръстовия отпечатък с помощта на скенер, за да създаде биометричен шаблон за всеки служител. Капацитивната технология е, когато софтуерът използва електронни импулси на сензорен екран, за да усети ръбовете на пръстовите отпечатъци, за да направи шаблона на крайните точки и точките на сливане.

Мобилни възможности


Биометричните системи имат мобилни възможности, което означава, че служителите, които са извън офиса, ще могат да влизат и излизат, докато са на път. Това е идеално за компании, в които служителите са постоянно в служебни превозни средства, извършвайки доставки или посещаващи дома за ремонт. Ще можете да проследявате времето им на работа и да се уверите, че служителите не злоупотребяват с часовника, тъй като са далеч от очите на ръководството.

Резюме на предимствата на биометричната система


Съставихме списък с някои от най-добрите предимства от използването на биометрични системи. Тези предимства включват следното:
 • Лесен за използване
 • Бърз начин за записване
 • По-строга мярка за сигурност
 • Предотвратява кражба на време
 • Прецизно записване на детайлите
 • Удобен за всички служители
 • Лесно се интегрира в системи за заплати, счетоводство и фактуриране
 • Спестява време при отчитане на времето
 • Спестява пари, чрез точно проследяване на времето
 • Предотвратява удряне на приятел, ранно или късно удряне от служители
 • Софтуер за проследяване на PTO за съответствие

Когато става въпрос за проследяване на платен отпуск, биометричните системи са идеални за работата. Софтуерът за проследяване на PTO, който използва биометрично проследяване, улеснява проследяването кога служителите имат платен отпуск и колко часа още трябва да работи служителят, преди да спечели PTO.

Биометричните системи за отчитане на работното време са лесни за използване, лесни за инсталиране, удобни за потребителя и помагат на компаниите да спестят пари. Те не представляват заплаха за сигурността на личните данни на служителите, като същевременно гарантират, че няма злоупотреба с времето на компанията.

Изпратете запитване на:

Благодарим Ви, че се свързахте с нас! Ще се свържем с Вас възможно най-скоро!

За да продължите, трябва да се съгласите с Декларацията за поверителност (GDRP) на Nesebarnet.bg

Моля изчакайте

Или се свържете:

Имейл: office@nesebarnet.bg
Телефон: +359 878 293 054
Работно време: Понеделник - Петък от 8:00ч. до 18:30ч.
Събота - Неделя - почивни дни
Адрес ул. "Христо Ботев" 19, гр. Несебър
mobile-map