Видеонаблюдение

Видеонаблюдение

Проектиране, доставка, монтаж, сервиз на системи за видеонаблюдение и контрол на достъпа.
 • Пълно комплексно обслужване – консултации, проектиране, доставка, монтаж, гаранционен сервиз и абонаментна поддръжка.
 • Консултации – избор на оптимални решения в съответствие с желанията на клиентите и спецификата на обектите.
 • Проектиране – изготвяне на пълна проектна документация в съответствие с действащите строително-технически и противопожарни норми и международни стандарти.
 • Доставка на оборудване – висококaчествени и надеждни продукти на световно признати марки – Sony, Samsung, Avigilon, Dahua, Fujifilm, Axxon, SBI, Satel, Tecnoalarm, Xtralis, Job Detectomat, Global Fire Equipment, Tyco, FirePro, Anson, Competition, Primion, Southwest Microwave, и др.
 • Монтаж – инсталация, настройка, пуск и сертифициране на системите, обучение на персонала, планиране и комплексно управление на проектите.
 • Сервиз – гаранционен и извънгаранционен сервиз, абонаментна поддръжка и обслужване на системите.

КАКВО Е СИСТЕМА ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ?


Системите за видеонаблюдение имат една основна цел и тя е да защитава Вашата собственост, да осигурява доказателства в случай на престъпление и възпира престъпната дейност. Като допълнение към основните и функции, и като косвен ефект от тях, системите за видеонаблюдение повишават безопасността на Вашите служители и клиенти.

Какво прави една система за видеонаблюдение?


Една система за видеонаблюдение (CCTV) представлява система от камери, монитори или екрани, както и записващи устройства. Камерите в системата могат да бъдат или аналогови, или цифрови с различни конструктивни характеристики. Според нуждите на клиента камерите могат да бъдат поставяни на различни места, като в голямата си част се поставят на тавана на помещенията, ако са вътрешни. Ако камерите са външни обикновено се поставят така, че да са насочени към конкретни точки с потенциал за нарушители. Някои камери могат да се движат дистанционно, да са програмирани да записват през определен период от време - например на всеки 30 секунди, на всеки 2 минути, постоянно. Една камера за наблюдение може да бъде програмирана да записва и само при засичане на определено движение или в определен период от деня. Камерите могат да са по-скрити и незабележими, но могат да бъдат и забележими. При монтиране на камери за видеонаблюдение в работното място има конкретни законови регулации за поставянето им.

Кадрите, записани от една видеокамера, могат да бъдат наблюдавани, както на живо от длъжностни лица като охранители, така и от разстояние, в случаите, в които са инсталирани IP камери. Информацията от камерите може просто да бъде записана и съхранена от цифров видеорекордер (DVR) или мрежов видеорекордер (NVR), с цел да бъдат прегледани по-късно при необходимост.

Важно е да се знае, че всяка система за видеонаблюдение е затворена. Това означава, че неоторизирани потребители не могат да се наблюдават записите от съответните камери. Достъпът се извършва посредством различни видове авторизация, като най-често се достъпа се осъществява посредством потребителско име или парола.

Какви видове камери могат да съставляват система за видеонаблюдение?

Камерите за видеонаблюдение в една система могат да са най-различни, в зависимост от нуждите на клиента. Най-често видовете камери, по своята категория биват аналогови или IP камери. Характеристиките на двете категории камери за наблюдение са следните:
 • Аналоговите камери са масови камери. Те предоставят запис с по-ниска резолюция и изискват свързване на коаксиален кабел (мрежови кабел) за всяка камера към цифров видеорекордер (DVR). Освен свързване с коаксиален кабел този тип камери имат нужда и от отделни кабелни връзки за захранване. За осигуряване на по-добро качество на записа, камерите трябва да са разположени близо до записващото устройство, което е още един сравнително голям недостатък на този тип камери. Обхватът на видимост на аналоговите камери обикновено е по-малък от IP камерите, което означава, че може да са необходими повече камери, за да покрият същото пространство, което може да покрие една IP камера. Недостатък на аналоговите камери е, че ако се прави опит за уголемяване на изображението, записаните кадри не са с толкова добро качество.

  Въпреки това, тези камери са по-евтини и имат голямо разнообразие от дизайнерски опции. Освен това те няма да генерират трафик във Вашата мрежа, т.е. няма да заемат част от полагаемия Ви се Интернет, за разлика от IP/цифровите камери.
 • IP камери / Цифрови камери, познати още като камерите с интернет протокол са цифрови камери. Те притежават много висока разделителна способност, което означава много по-ясни изображения от аналоговите камери. IP камерите се свързват към мрежови видеорекордер (NVR), чрез превключвател за захранване през Ethernet (PoE) и използват само един кабел за свързване, както към NVR, така и към източника на захранване.

  IP камерите не трябва да са близо до NVR, за да произвеждат качествени изображения и техните снимки могат да бъдат цифрово увеличени без сериозно влошаване на качеството на изображението. И накрая, IP камерите имат по-широк обхват на видимост и много допълнителни специални функции като автоматично записване, задействано от движение, разпознаване на обекти и опции за интелигентна технология.

  Основен недостатък на една IP камера е, че тя е значително по-скъпа, заема честотна лента от Вашата мрежа, за да предава изображенията, и изисква повече място за съхранение. Въпреки че осигуряват удобството да бъдат Wi-Fi камери, което прави тяхната емисия достъпна от разстояние, това ги прави доста по-достъпни за недоброжелатели. Поради това трябва да се обърне специално внимание на техните функции за сигурност. 
И за аналоговите, и за цифровите камерата съществуват допълнителни специализирани функции, като камери, които могат да записват качествени изображения при лошо осветление, камери с множество насоки, камери, които могат да заснемат изображения на дълги разстояния и др.

Типовете камери спрямо специализираните им функции могат да бъдат:
 • Вътрешни куполни камери или външни куполни камери са камери, които са устойчиви и най-често срещани за вътрешно и външно наблодение. Този тип камери не позволяват на нарушителя да разбере в посоката на камерата.
 • PTZ панорамни, накланящи се, увеличаващи камери са тези камери, които позволяват на оператор за наблюдение на живо или охранител да движи активно камерата наляво или надясно, нагоре или надолу или да приближава или увеличава обектива.
 • Дискретни камери, както става ясно от името им, са камери, които се виждат трудно и осигуряват ясни картина на видеозаписа. Те могат да бъдат маскирани като различни предмети, могат да бъдат поставени на желаното за наблюдение място. Идеални са за употреба на закрито.
 • Bullet камери са дълги и с цилиндрична форма. Този тип камери са най-ефективни за използване на открито. Те осигуряват ясен образ на картината на дълги разстояния.
 • Термични изображения или инфрачервени камери - използват се много при видеонаблюдение на летища, морски пристанища и места с много голямо струпване на хора. Инфрачервените камери могат да осигурят качествено 24-часово наблюдение. Имат голямо предимство пред другите камери, тъй като независимо от времето на деня и качеството на светлината те могат да осъществят качествен запис и чистота на образа. Инфрачервените камери могат да заснемат движещи се фигури дори в дълбока тъмнина. Обективите имат обхват на дълги разстояния от над 900 метра.
 • ANPR/LPR камери са камери за автоматично разпознаване на номера (ANPR) или за разпознаване на регистрационни табели (LPR). Този тип камери са високоспециализирани и са способни да четат и съхраняват данни на номера и табели.
 • Камери с висока разделителна способност предоставят изображения с изключително висока разделителна способност. Най-често този тип камери се използват в заведения с повишен риск, като банки, финансови институции, казина и други.

Изпратете запитване на:

Благодарим Ви, че се свързахте с нас! Ще се свържем с Вас възможно най-скоро!

За да продължите, трябва да се съгласите с Декларацията за поверителност (GDRP) на Nesebarnet.bg

Моля изчакайте

Или се свържете:

Имейл: office@nesebarnet.bg
Телефон: +359 878 293 054
Работно време: Понеделник - Петък от 8:00ч. до 18:30ч.
Събота - Неделя - почивни дни
Адрес ул. "Христо Ботев" 19, гр. Несебър
mobile-map