Самостоятелни системи за контрол на достъп

Самостоятелни системи за контрол на достъп

Системата за контрол на достъпа се използва за обслужване самостолятелният достъп до офиси, предприятия и други места изискващи специален пропусквателен режим.

Какво е самостоятелна система за контрол на достъпа?


При системата за контрол на достъпа цялата електроника е инсталирана в клавиатура или четец, без необходимост от допълнителни периферни устройства и компоненти. Към една такава система няма необходимост от допълнително окабеляване, рутери, сензори и аларми. Обикновено самостоятелният контрол на достъпа се намира на врати с ниско ниво на сигурност или на малки сгради без допълнителни изходи.

По принцип самостоятелните устройства използвани за контрол на достъпа се използват за заключване и отключване на врати, чрез ПИН код, безконтактни четци и карти с магнитна лента или различни токени. Най-често самостоятелен контрол на достъпа се използва за отварянето на входни врати на жилищни сгради посредством безконтактен четец (чип), който отваря портала на входа.

Предимство на самостоятелни системи за контрол на достъп


Най-голямото предимство на този тип системи за контрол на достъпа е, че те са евтини. Самостоятелните системи за контрол на достъпа попадат като цяло в по-ниския клас системи за сигурност. Те са лесни за инсталиране, за тях не е необходимо предварително проектиране и монтажът на този вид системи не е сложен.

Минуси на самостоятелния контрол на достъпа


Ниското ниво на сигурност е основен минус на тази система за самостоятел контрол на достъпа. Системите от този тип е невъзможно да бъдат наблюдавани от централно място в реално време. Това е причината те да не осигуряват достатъчна сигурност за големи съоръжения с високи изисквания в пропусквателния режим.
Захранването с електричество на устройствата изискват постоянно внимание и честа смяа на батериите за да може да се гарантира непрекъснатата работа на системата. Няма възможност за програмиране на график за блокиране към самостоятелна единица за разлика от свързаната система за контрол на достъпа, която предоставя възможност за програмиране на различни времена за различни хора и времеви периоди. Това е недостатък на самостоятелната спрямо свързаната система, тъй като при нея можете да управлявате кой кога да получава или да ограничите достъпа само през нощта, през почивните дни или по празниците.

Изпратете запитване на:

Благодарим Ви, че се свързахте с нас! Ще се свържем с Вас възможно най-скоро!

За да продължите, трябва да се съгласите с Декларацията за поверителност (GDRP) на Nesebarnet.bg

Моля изчакайте

Или се свържете:

Имейл: office@nesebarnet.bg
Телефон: +359 878 293 054
Работно време: Понеделник - Петък от 8:00ч. до 18:30ч.
Събота - Неделя - почивни дни
Адрес ул. "Христо Ботев" 19, гр. Несебър
mobile-map